Bilanţ NEGRU. Peste 100 de persoane din Somalia au murit de foame, în ultimele 48 de ore

Peste 100 de persoane au murit de foame în ultimele 48 de ore, într-o regiune din Somalia, afectată de secetă, potrivit premierului somalez, citat de The Independent.

1343 afișări
Imaginea articolului Bilanţ NEGRU. Peste 100 de persoane din Somalia au murit de foame, în ultimele 48 de ore

Bilanţ NEGRU. Peste 100 de persoane din Somalia au murit de foame, în ultimele 48 de ore

Marţi, statul somalez a declarat stare de dezastru. Au existat anterior avertizări de foamete în Yemen, Somalia şi nord-estul Nigeriei.

ONU estimează că cinci milioane de persoane din Somalia au nevoie urgentă de ajutor.

Mii de persoane au ajuns în ultimele zile în capitala Mohadishu pentru a căuta ajutoare alimentare, 7.000 de oameni strămutaţi pe plan intern cazându-se într-un centru pentru a avea acces la hrană.

Aproximativ 360.000 de copii subnutriţi au nevoie urgentă de tratament, 71.000 dintre aceştia afându-se într-o stare gravă.

Guvernul a comunicat că foametea creşte vulnerabilitatea oamenilor în faţa exploatării, abuzurilor drepturilor omului, reţelelor infracţionale şi teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici