Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a 220 de civili în atacuri aeriene contra Stat Islamic

Coaliţia internaţională condusă de Statele Unite a admis uciderea a cel puţin 220 de civili în atacuri aeriene contra reţelei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, informează Reuters.

452 afișări
Imaginea articolului Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a 220 de civili în atacuri aeriene contra Stat Islamic

Coaliţia internaţională condusă de SUA admite uciderea a 220 de civili în atacuri aeriene contra Stat Islamic

Organizaţiile umanitare au avertizat că numărul total al civililor ucişi ar putea fi mult mai mare, grupul de monitorizare Airwars declarând uciderea a cel puţin 2.400 de bărbaţi, femei şi copii, ucişi în cadrul campaniei de bombardare a reţelei Stat Islamic.

Centrul de comandă al SUA a confirmat moartea a 21 de civili în nouă incidente recente.

”Regretăm pierderea neintenţionată a civililor ce a rezultat din eforturile coaliţiei de a înfrânge SI în Irak şi Siria şi transmitem condoleanţe familiilor şi celor afectaţi de aceste atacuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Centrului de comandă american.

Investigatorii umanitari exemplifică mai multe atacuri mortale, începând din luna decembrie, ce au avut loc asupra civililor. Într-unul dintre cazuri, aceştia au descoperit într-o clădire opt persoane, ”ucise neintenţionat” în urma unei operaţiuni ce viza militanţi Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici