Un avion de vânătoare, presupus a aparţine Siriei, s-a prăbuşit în apropierea frontierei cu Turcia / Pilotul sirian a fost recuperat de o echipă de salvare

Un avion de vânătoare, presupus a aparţine forţelor aeriene siriene, s-a prăbuşit în apropierea frontierei dintre Siria şi Turcia, au declarat oficiali turci, citaţi de BBC. UPDATE: Pilotul sirian a fost recuperat de o echipă de salvare.

1515 afișări
Imaginea articolului Un avion de vânătoare, presupus a aparţine Siriei, s-a prăbuşit în apropierea frontierei cu Turcia / Pilotul sirian a fost recuperat de o echipă de salvare

Un avion de vânătoare, presupus a aparţine Siriei, s-a prăbuşit în apropierea frontierei cu Turcia

Binali Yildirim, premierul turc, a declarat că o operaţiune de căutare a pilotului este în curs, presupunându-se că acesta s-a catapultat.

Ahrar al-Sham ce luptă împotriva Guvernului sirian a comunicat că avionul de vânătoare a fost doborât. Gruparea islamistă a postat pe Twitter o înregistrare în care era vizat avionul.

Purtătorul de cuvânt al grupării a fost citat de agenţia de ştiri Anadolu spunând că avionul Guvernului bombarda provincia din nordul Siriei, Idlib, în momentul în care a fost vizat de forţele de opoziţie.

Potrivit premierului turc, aeronava, de tip MIG-23, s-a prăbuşit în apropierea oraşului Samandag, din provincia Hatay.

În momentul în care o echipă de salvare a ajuns la epava aeronavei, carlinga era goală.

Binali Yildirim a afirmat că nu este clar de ce avionul s-a prăbuşit: ”Ar putea fi din cauza condiţiilor meteorologice”.

Un pilot al forţelor aeriene siriene, al cărui avion s-a prăbuşit duminică pe teritoriul Turciei, a fost recuperat de o echipă de salvare turcă şi a fost transportat la un spital din regiunea Hatay, informează Reuters.

Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, pilotul, al cărui avion s-a prăbuşit duminică, a fost descoperit la 40 km depărtare de epava avionului.

Oficialii spitalului unde a fost transportat nu au oferit detalii despre starea sa de sănătate.

Televiziunea siriană de stat a citat o sursă a Armatei ce declara că forţele aeriene au pierdut contactul cu avionul în cadrul unei misiuni în apropierea frontierei cu Turcia.

Nu este încă clar dacă avionul s-a prăbuşit, a fost atacat sau au suferit o defecţiune tehnică.

Ahrar al-Sham a comunicat anterior că aeronava, despre care iniţial doar se presupunea că ar fi aparţinut forţelor aeriene siriene, a fost vizată de un atac al grupării islamiste. Acest lucru nu a fost însă confirmat. Purtătorul de cuvânt al grupării a fost citat de agenţia de ştiri Anadolu spunând că avionul Guvernului bombarda provincia din nordul Siriei, Idlib, în momentul în care a fost vizat de forţele de opoziţie.

În momentul în care o echipă de salvare a ajuns la epava aeronavei, carlinga era goală.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici