Bilanţul accidentului aviatic din Venezuela a ajuns la 17 morţi

Doi dintre cei 36 de supravieţuitori ai accidentului avionului companiei venezuelene Conviasa, care s-a prăbuşit în apropiere de Puerto Ordaz, au murit marţi în urma rănilor suferit, ceea ce ridică la 17 numărul persoanelor decedate, a anunţat ministrul Industriilor de bază, Jose Khan.

27 afișări
Imaginea articolului Bilanţul accidentului aviatic din Venezuela a ajuns la 17 morţi

Bilanţul accidentului aviatic din Venezuela a ajuns la 17 morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Accidentul a îndoliat deja 17 familii, avem un total de 17 morţi şi 34 de răniţi", a declarat el, la postul de televiziune VTV.

Dintre supravieţuitori, "cei care au fost cel mai grav răniţi sunt în curs de a se reface", a adăugat el, apreciind că "este un miracol că 34 de persoane au supravieţuit şi sunt într-o stare bună de sănătate".

Doi francezi se aflau la bordul avionului şi au fost "răniţi foarte uşor", a anunţat, marţi, diplomaţia franceză.

Avionul ATR-42-300, decolat de pe insula Margarita, din Caraibe, unul dintre punctele de atracţie ale turismului venezuelan, transporta 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului.

El s-a prăbuşit din motive încă necunoscute la aproximativ zece kilometri de Puerto Ordaz, unde urma să aterizeze, potrivit autorităţilor.

Se pare că pilotul a "pierdut controlul" aparatului de zbor, un bimotor cu elice al companiei publice venezuelane Conviasa, dar a avut timp să avertizeze turnul de control că avea probleme tehnice, a declarat guvernatorul statului Bolivar unde se află Puerto Ordaz, Francisco Rangel Gomez.

Avionul acumulase peste 25.000 de ore de zbor, potrivit constructorului său, firma europeană ATR.

"Deocamdată, cauzele accidentului rămân necunoscute", a declarat ATR, într-un comunicat publicat marţi, adăugând că va furniza toată asistenţa tehnică companiei Conviasa şi anchetatorilor.

ATR 42-300 este un avion folosit pentru transportul regional, cu o capacitate de 46-50 de locuri.

Aproximativ 240 de aparate de zbor de acest tip sunt date în exploatare la 80 de companii.

Ultimul accident aviatic major care a avut loc în Venezuela s-a produs în februrie 2008 şi a vizat tot un ATR-42-300. Avionul companiei Santa Barbara s-a prăbuşit în Anzi, provocând moartea a 46 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici