Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 30.000 de morţi

Mai mult de 30.000 de persoane, în majoritate civili, au murit în mai mult de 18 luni de conflict armat în Siria, potrivit unui bilanţ furnizat miercuri de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

238 afișări
Imaginea articolului Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 30.000 de morţi

Bilanţul conflictului din Siria a depăşit 30.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui ONG cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o reţea largă de militanţi şi medici la faţa locului, 21.534 de civili (înarmaţi şi nearmaţi), 7.322 de militari şi 1.168 de dezertori au murit în represiunea şi bombardamentele forţelor regimului precum şi în lupte între militari şi rebeli.

Preşedintele OSDO, Rami Abdel Rahman, a precizat că acest bilanţ nu includea "miile de dispăruţi în închisorile siriene şi ale căror cadavre (ale multora dintre ei) au fost găsite ulterior".

Nu mai include şi "miile de chabbibas (miliţiile pro-regim) ucişi sau sutele de cadavre neidentificate, majoritatea găsite în ultimele trei luni".

"Mai mult de 30.000 de morţi în 18 luni, mai mult de 100 de persoane ucise în fiecare zi, iar comunitatea internaţională şi ţările arabe continuă să spună că trebuie făcut «ceva» pentru Siria", deplânge Abdel Rahman.

"Siria este distrusă şi lumea rămâne tăcută şi se limitează vorbelor", a declarat el, potrivit unei ştiri.

Marţi, violenţele au provocat moartea a 217 persoane: 136 de civili, 54 de militari şi 27 de rebeli, cu 59 de civili ucişi doar într-o singură provincie, Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici