Bilanţul creşte dramatic în Indonezia. Ajutor umanitar, solicitat după seismul de 7,5 grade. Sunt căutaţi cu disperare supravieţuitori

Indonezia a solicita, luni, ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului de 7,5 grade care a afectat insula Sulawesi, şi a provocat un tsunami, cauzând cel puţin 832 de decese, informează site-ul agenţiei Dpa.

1594 afișări
Imaginea articolului Bilanţul creşte dramatic în Indonezia. Ajutor umanitar, solicitat după seismul de 7,5 grade. Sunt căutaţi cu disperare supravieţuitori

Bilanţul creşte dramatic. Indonezia solicită ajutor umanitar după seismul de 7,5 grade. Echipele de salvare continuă să caute cu disperare supravieţuitori

Oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să crească, vicepreşedintele Jusuf Kalla afirmând că ar putea fi "mii" de morţi.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a autorizat acceptarea de "ajutor internaţional" pentru situaţii de urgenţă, a declarat Thomas Lembong, şeful Comisiei de Coordonare a Investiţiilor Naţionale.

Uniunea Europeană a transmis că a alocat o tranşă iniţială de 1,5 milioane de euro ca ajutor umanitar de urgenţă, iar Statele Unite au anunţat că sunt pregătite să participe la eforturile de salvare.

Nugroho Budi Wiryanto, un oficial de rang înalt din cadrul agenţiei indoneziene pentru căutare şi salvare în caz de dezastre, a declarat că lipsa utilajelor grele afectează eforturile de găsire a victimelor.

 

Un centru comercial din oraşul Palu, capitala provinciei Sulawesi centrală, a fost parţial distrus de seism şi tsunami. Echipele de salvare continuă să caute cu disperare supravieţuitori, însă şansele de a găsi pe cineva în viaţă sunt tot mai mici după trei zile de la seism.

Echipele de salvare au descoperit recent doi supravieţuitori sub dărâmături după prăbuşirea unui hotel de şapte etaje din Palu. Se crede că mai mulţi atleţi, inclusiv doi cetăţeni sud-coreeni, s-ar putea afla prinşi în runiele hotelului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici