Bilanţul crizei COVID-19: Numărul cazurilor de infectare e în scădere în China, dar virusul afectează semnificativ alte zone

  • Numărul de noi îmbălnăviri a scăzut în China continentală, focarul epidemiei de COVID-19
  • Coreea de Sud înregistrează o creştere semnificativă a numărul de persoane infectate
  • La nivel mondial, numărul îmbolnăvirilor se apropie de 80.000
9392 afișări
Imaginea articolului Bilanţul crizei COVID-19: Numărul cazurilor de infectare e în scădere în China, dar virusul afectează semnificativ alte zone

Sursa: Profimedia Images

China a raportat, luni dimineaţă, 409 noi cazuri de coronavirus confirmate. Dar numărul deceselor a crescut, în cursul zilei de duminică pierzându-şi viaţa 150 de pacienţi, scrie Reuters.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Numărul total de cazuri de coronavirus confirmate pe continent este de 77.150, iar 2.592 au murit în urma focarului.

Situaţia se înrăutăţeşte tot mai mult în Coreea de Sud. În cursul zilei de duminică, 161 de noi cazuri de îmbolnăviri au fost raportate, numărul total al celor infectaţi fiind de 763, scrie CNN.

Centrul pentru controlul şi prevenirea bolilor (KCDC) din Coreea de Sud a anunţat, luni, că o a şaptea persoană a murit, duminică, din cauza noului coronavirus.

Din totalul de 763 de îmbolnăviri, 11 sunt angajaţi ai Ministerului Apărării.

Până în prezent, aproximativ jumătate din cazurile din Coreea de Sud sunt legate de grupul religios Shincheonji din oraşul Daegu, al patrulea ca mărime din ţară. Dintre cele 161 de cazuri noi anunţate luni, 131 sunt de la Daegu şi 129 sunt legate de grupul religios.

La nivel global, bilanţul deceselor a ajuns la 2.619, dintre care 27 de persoane au murit în afara Chinei continentale:

Iran: 8 decese
Coreea de Sud: 7 decese
Japonia: 4 decese
Italia: 3 decese
Hong Kong: 2 decese
Filipine: 1 deces
Franţa: 1 moarte
Taiwan: 1 deces

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici