Bilanţul cutremurului din China a ajuns la 2.183 de morţi

Bilanţul cutremurului înregistrat în nord-vestul Chinei săptămâna trecută a ajuns la 2.183 de morţi şi 84 de dispăruţi, a anunţat agenţia China Nouă.

11 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului din China a ajuns la 2.183 de morţi

Bilanţul cutremurului din China a ajuns la 2.183 de morţi (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

Precedentul bilanţ provizoriu al cutremurului care a zguduit podişul tibetan se ridica la 2.064 de morţi şi 175 de dispăruţi.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara de moment a provocat şi rănirea a 12.135 de persoane, dintre care peste 1.000 grav, a adăugat agenţia oficială, miercuri seară, citând serviciile de urgenţă.

Cutremurul a afectat prefectura Yushu, din provincia îndepărtată Qinghai, populată aproape în totalitate de membri ai etniei tibetane, şi a lăsat fără locuinţe peste 100.000 de persoane.

Dar în pofida şanselor reduse de găsire a unor supravieţuitori, căutările continuau joi, la opt zile de la producerea cutremurului.

Eforturile de salvare au fost îngreunate de temperaturile scăzute, altitudine şi alunecările de teren provocate de sutele de replici ale seismului.

China a decretat o zi de doliu naţional miercuri, în memoria victimelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici