Bilanţul cutremurului din Italia a ajuns la 260 de morţi

Cutremurul violent care a afectat luni centrul Italiei s-a soldat cu cel puţin 260 de morţi, dintre care 16 copii, a declarat miercuri premierul Silvio Berlusconi, la L'Aquila, în zona unde a fost localizat epicentrul seismului.

20 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului din Italia a ajuns la 260 de morţi

Bilanţul cutremurului din Italia a ajuns la 260 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dintre cele 260 de victime, nouă urmează încă să fie identificate", a precizat şeful Guvernului, care a mers pentru a treia zi consecutiv în regiune şi care a confirmat că funeraliile de stat vor avea loc vineri dimineaţă la L'Aquila, capitala regiunii Abruzzo.

"Am avut peste 100 de răniţi şi la început, în prima zi când am survolat zona, ne-am temut că bilanţul morţilor va atinge o mie", a adăugat el.

Silvio Berlusconi a mai precizat că 2.962 de corturi fuseseră instalate, adăpostind 18.000 de persoane.

"Paisprezece spitale de campanie, 31 de tabere de corturi şi 24 de bucătării au fost de asemenea înfiinţate", a adăugat şeful Guvernului, care urmează să întâlnească persoane rămase fără adăpost.

El a mai anunţat crearea unui nou delict prin care, pentru jefuirea clădirilor, să se aplice "pedepse foarte, foarte severe".

Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi în ultimele nopţi în timp ce încercau să fure obiecte din case abandonate.

"Echipele de salvare şi membrii acestora acţionează în mod satisfăcător şi avem pe teren aproximativ 8.500 de persoane, dintre care 2.000 de pompieri, 1.500 de militari, 2.000 de poliţişti şi 3.000 de voluntari", a precizat Berlusconi.

El a evocat o "adevărată cursă a solidarităţii" în Italia şi în străinătate, pentru a veni în sprijinul sinistraţilor, invitând persoanele dispuse să facă donaţii financiare, mai degrabă decât în natură.

Cu privire la reconstrucţie, premierul a sugerat că aceasta ar trebui împărţită în 100 de proiecte, preluate fiecare de către una dintre cele 102 provincii italiene.

El a mai evocat ideea "adoptării unei biserici sau a unui monument istoric" de către instituţii sau Guverne străine, cu scopul de a le finanţa reconstrucţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici