Bilanţul cutremurului înregistrat în Japonia ajunge la nouă morţi

Trei cadavre au fost scoase duminică de sub dărâmături, la o pensiune care a fost distrusă în urma seismului produs în nordul Japoniei, ridicând la nouă numărul de morţi, au anunţat echipele de salvare.

96 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului înregistrat în Japonia ajunge la nouă morţi

Bilanţul cutremurului înregistrat în Japonia ajunge la nouă morţi (Imagine: Mediafax/AFP)

Cadavrele a două femei şi al unui bărbat au fost scoase de sub dărâmături, la pensiunea Komanoyu, a precizat un pompier, Hirotsugu Gogo.

Pe de altă parte, trei turişti străini despre care nu se mai ştia nimic în urma cutremurului, au fost găsiţi în viaţă, au anunţat autorităţile locale.

Cei trei străini, a căror naţionalitate nu a fost menţionată, intenţionau să îşi instaleze corturile, alături de un japonez, pe muntele Kurikoma, în apropierea pensiunii distruse.

"După o anchetă, am descoperit că nu au dat curs planului iniţial", a declarat Yoshihiro Suzuki, un oficial local din oraşul Kurihara, situat în apropiere de epicentrul seismului.

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă în nordul Japoniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici