Bilanţul deceselor din Statele Unite cauzate de COVID-19 a depăşit 900.000

Propulsat într-o mare măsură de varianta extrem de contagioasă Omicron, bilanţul american al deceselor din cauza Covid-19 a ajuns vineri la 900.000, la mai puţin de două luni după ce a depăşit 800.000 de morţi.

152 afișări
Imaginea articolului Bilanţul deceselor din Statele Unite cauzate de COVID-19 a depăşit 900.000

În ciuda bogăţiei şi a instituţiilor medicale de talie mondială, SUA înregistrează cel mai mare număr de victime dintre toate ţările şi chiar şi aşa, se crede că numărul real de vieţi pierdute direct sau indirect din cauza coronavirusului este semnificativ mai mare, potrivit The Guardian

"Este un număr astronomic de mare. Dacă le-am fi spus celor mai mulţi americani acum doi ani, când această pandemie se declanşa, că 900.000 de americani vor muri în următorii ani, cred că majoritatea oamenilor nu ar fi crezut", a declarat Dr. Ashish K Jha, decanul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Brown.

El a deplâns faptul că majoritatea deceselor au avut loc după ce vaccinul a obţinut autorizaţia. Doar 64% din populaţie este complet vaccinată, adică aproximativ 212 milioane de americani, potrivit Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC).

Jha a declarat că SUA ar putea ajunge la 1 milion de decese până în aprilie.

Cazurile noi pe zi au scăzut foarte mult de la jumătatea lunii ianuarie, când au atins un vârf record de peste 800.000 de cazuri. Cazurile au scăzut în 49 din cele 50 de state în ultimele două săptămâni, iar cel de-al 50-lea stat, Maine, a raportat că infecţiile confirmate au scăzut şi acolo, scăzând brusc în ultima săptămână.

Numărul americanilor spitalizaţi cu Covid-19 a scăzut cu 15% de la jumătatea lunii ianuarie, ajungând la aproximativ 124.000.

Numărul deceselor este în continuare ridicat, cu o medie de peste 2.400 pe zi, cel mai mare din iarna trecută. Iar numărul lor este în creştere în cel puţin 35 de state, ceea ce reflectă decalajul dintre momentul în care victimele sunt infectate şi cel în care acestea cedează.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici