Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.900 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.901 morţi, fiind înregistrate 134.678 de cazuri, de la data apariţiei acestei boli, la jumătatea lui octombrie, şi până la 20 decembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii.

26 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.900 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 2.900 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul Artibonite (nord), unde s-a declanşat epidemia, rămâne cel mai afectat, cu 818 morţi, în timp în ce capitala haitiană, Port-au-Prince, unde trăiesc în condiţii foarte precare numeroşi sinistraţi, în urma cutremurului de la 12 ianuarie, au fost înregistraţi 257 de morţi.

Organizaţia ONU pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, a anunţat miercuri că o parte "deloc neglijabilă" a recoltei de orez din Haiti risca să fie pierdută, din cauza "temerii ţăranilor cu privire la o posibilă contaminare cu holeră".

Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS), o filială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), anunţa, la sfârşitul lui noiembrie că, în următoarele 12 luni, s-ar putea înregistra până la 400.000 de cazuri de holeră, dintre care jumătate în următoarele trei luni.

Bilanţul Ministerului haitian al Sănătăţii a fost difuzat în contextul în care locuitorii ţării aşteaptă publicarea rezultatelor definitive ale primului tur al alegerilor prezidenţiale şi legislative, de la 28 noiembrie, marcate de incidente şi acuzaţii de fraudă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici