Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 442 de morţi

Epidemia de holeră din Haiti a provocat alte 105 decese începând de sâmbătă, numărul total al victimelor ajungând la 442, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au menţionat de asemenea 1.978 de noi spitalizări, ajungând la un total de 6.742.

18 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 442 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 442 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul bilanţ a fost comunicat de doctor Jocelyne Pierre-Louis, din cadrul Ministerului Sănătăţii, în cursul unei conferinţe de presă.

Bilanţul furnizat sâmbătă de autorităţile haitiene menţiona 337 de decese, cu şapte mai multe decât cu o zi în urmă, şi 4.764 de spitalizări, cu 50 mai multe decât vineri.

Noul bilanţ arată astfel o creşetere netă a numărului de decese şi de spitalizări.

Epidemia de holeră afectează ţara de la jumătatea lui octombrie. Analize efectuate la laboratoare publice americane, date publicităţii luni de autorităţile haitiene, au arătat că bacteria responsabilă pentru această epidemie este similară tulpinilor descoperite în Asia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici