Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 1.000 de morţi - VIDEO

Bilanţul epidemiei de holeră care afectează Haiti de la jumătatea lui octombrie a depăşit o mie de morţi, cu un total de 1.034 de decese, în creştere cu 117 faţă de bilanţul precedent, a anunţat duminică, potrivit datelor furnizate marţi de Ministerul Sănătăţii.

22 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 1.000 de morţi - VIDEO

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 1.000 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul haitian menţionează, pe site-ul său, 16.799 de spitalizări de la începutul epidemiei, cu 2.157 mai multe decât la bilanţul precedent. De asemenea, înregistrează 38 de decese în capitala Port-au-Prince, faţă de 27 anterior.

Condiţiile igienice precare din taberele de refugiaţi, instalate în urma sesimului de la 12 ianuarie, generează temeri privind o răspândire rapidă a epidemiei de holeră, o boală foarte contagioasă, în cea mai săracă ţară de pe continentul american.

Luni au zibucnit confruntări între membrii Căştilor Albastre şi manifestanţi furioşi faţă de gestionarea epidemiei de holeră de către autorităţi, soldate cu doi morţi şi 20 de răniţi. ONU a recunoscut că a deschis focul, în legitimă apărare, asupra unuia dintre cei doi bărbaţi care au decedat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici