Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.500 de morţi

Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu peste 2.500 de morţi de la data apariţiei acesteia, la jumătatea lui octombrie, de când au fost înregistrate aproape 115.000 de cazuri, potrivit unui nou bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii.

23 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.500 de morţi

Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti depăşeşte 2.500 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, au murit 2.535 de persoane, de la începutul epidemiei, care nu dă semne de încetinire, iar 114.497 de persoane au contractat boala, potrivit unui bilanţ care se opreşte la 14 decembrie şi care a fost consultat de AFP duminică.

Departamentul Artibonite (nord), unde s-a declanşat epidemia, este cel mai afectat, cu 807 morţi, în timp ce capitala, Port-au-Prince, unde trăiesc, în condiţii foarte precare, numeroşi sinistraţi ai sesismului din ianuarie, înregistrează 235 de morţi.

Potrivit Organizaţiei Panamericane pentru Sănătate (OPS), filială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în următoarele 12 luni s-ar putea înregistra până la 400.000 de cazuri de holeră, dintre care jumătate în următoarele trei luni.

Aceste noi date sunt publicate în contextul în care haitienii aşteaptă publicarea rezultatelor definitive ale primului tur al alegerilor prezidenţiale şi legislative de la 28 noiembrie, care a fost marcat de incidente şi acuzaţii de fraude.

Acestea erau aşteptate luni, dar Organizaţia Statelor Americane (OAE) a anunţat vineri că a cerut preşedintelui haitian, Rene Preval, ca rezultatele să nu fie publicate înainte ca renumărarea voturilor, efectuată sub autoritatea sa, să fie terminată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici