Bilanţul exploziei ce a vizat un autocar turistic în Egipt a ajuns la patru morţi şi 11 răniţi

Cel puţin trei turişti vietnamezi şi un ghid egiptean au murit, iar alţi 11 oameni au fost răniţi, vineri, în urma unei explozii ce a vizat un autocar turistic ce se afla la mai puţin de patru kilometri de piramidele de la Giza, au informat autorităţile, relatează site-ul agenţiei Reuters.

687 afișări
Imaginea articolului Bilanţul exploziei ce a vizat un autocar turistic în Egipt a ajuns la patru morţi şi 11 răniţi

Bilanţul exploziei ce a vizat un autocar turistic în Egipt a ajuns la patru morţi şi 11 răniţi

Explozia reprezintă primul atac comis împotriva turiştilor străini din Egipt în ultimul an.

Încă nu există o revendicare a atacului. Câţiva islamişti extremişti şi militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic sunt activi în Egipt.

Nouă dintre cei 11 răniţi sunt de asemenea turişti vietnamezi.

Potrivit autorităţilor egiptene, autocarul a fost vizat de o bombă artizanală ascunsă pe marginea drumului.

Ministerul egiptean de Interne a transmis că la bordul autocarului se aflau 14 turişti vietnamezi. Printre răniţi se numără şi şoferul autocarului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici