Bilanţul exploziei dintr-un complex petrochimic din Mexic a ajuns la 24 de morţi şi 8 dispăruţi

Bilanţul exploziei produse joi într-un complex petrochimic din oraşul Coatzacoalcos, sud-estul Mexicului, a ajuns la 24 de morţi, iar opt persoane sunt date dispărute, informează Associated Press.

276 afișări
Imaginea articolului Bilanţul exploziei dintr-un complex petrochimic din Mexic a ajuns la 24 de morţi şi 8 dispăruţi

Bilanţul exploziei dintr-un complex petrochimic din Mexic a ajuns la 24 de morţi; 8 dispăruţi

Un ultim bilanţ anunţa 13 morţi. Potrivit companiei petroliere de stat Pemex care deţine complexul petrochimic din Coatzacoalcos, 19 persoane sunt în continuare internate în spitale, 13 dintre aceştia aflându-se în stare gravă.

Compania anunţase joi că 136 de persoane fuseseră rănite în explozie, dintre care 88 erau internate în spital.

De asemenea, Pemex a mai precizat că 12 dintre corpurile victimelor decedate au fost identificate, iar opt au fost preluate de familii.

Preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, s-a deplasat joi în oraşul Coatzacoalcos pentru a ajunge la locul exploziei şi a vorbit cu rudele victimelor date dispărute.

Reprezentanţii Pemex au avertizat iniţial locuitorii să nu se apropie de zona exploziei, pe fondul unei degajări de substanţe toxice, sub forma unui fum negru gros surprins de televiziuni, dar ulterior au revenit asupra declaraţiei, precizând că nu există niciun risc pentru locuitorii din zonă.

Mai multe persoane, rude ale victimelor, s-au adunat joi în faţa complexului petrochimic pentru a protesta faţă de incident, solicitând găsirea celor dispăruţi. Pemex a precizat că este prioritară siguranţa membrilor serviciilor de intervenţei, care au acces la din ce în ce mai multe zone ale complexului.

Accidente similare s-au produs în alte centre petrochimice ale companiei Pemex, ultimul chiar în februarie, când un lucrător a murit, în aceeaşi fabrică.

În 2013, cel puţin 37 de persoane au murit într-o explozie produsă în complexul central al companiei din capitala mexicană şi alte 26 într-un incendiu izbucnit la un complex din nordul ţării în septembrie 2012.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici