Bilanţul incendiilor de pădure din Rusia a ajuns la 50 de morţi

Bilanţul incendiilor de pădure care afectează Rusia a crescut de la 48 la 50 de morţi, a anunţat, joi, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, în timp ce canicula nu dă semne de scădere în intensitate.

70 afișări
Imaginea articolului Bilanţul incendiilor de pădure din Rusia a ajuns la 50 de morţi

Bilanţul incendiilor de pădure din Rusia a ajuns la 50 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un cadavru a fost descoperit în regiunea Nijni Novgorod (la 500 de kilometri est de Moscova), iar o persoană a sucombat la un spital, în regiunea Voronej (500 de kilometri sud-est de Moscova), bilanţul ajungând, astfel, la 50 de morţi", a anunţat ministerul, citat de agenţiile ruse.

Zeci de mii de pompieri, militari şi salvatori continuă să lupte împotriva incendiilor de pădure, care devastează mii de hectare în partea de vest a ţării, afectată, de la începutul lui iulie, de o caniculă fără precedent.

În plus, fumul degajat de la incendiile de pădure a început să se împrăştie în capitala rusă, joi, mirosul de fum fiind mai puţin intens decât cu o zi înainte.

Vizibilitatea pe autostrăzi era suficientă, dar şi pe aeroporturi, care funcţionează în regim normal, a anunţat agenţia Interfax.

Rafale de vânt cald au răspândit, miecuri, fumul înecăcios produs de incendiile de pădure şi vegetaţie peste tot în capitală, inclusiv la metrou.

"În anumite staţii de metrou, conductorii nu vedeau deloc ultimele vagoane ale trenului", potrivit cotidianului Komsomolskaia Pravda.

Pe străzile din Moscova, numeroşi trecători purtau măşti de protecţie, iar alţii aveau doar batiste umede la gură şi la nas.

"Miercuri a fost cea mai toxică zi din acest an", dezvăluie cotidianul Izvestia, subliniind că dioxidul de carbon a ajuns, în atmosferă, la o concentraţie care depăşea de cinci ori valoarea normală.

Vara lui 2010 urmează să bată toate recordurile de căldură la Moscova, de când sunt înregistrate temperaturile atmosferice, cu 130 de ani în urmă, au anunţat serviciile meteorologice. O valoare istorică, în capitală, a fost înregistrată săptămâna trecută, când s-au înregistrat 38,2 grade Celsius, dar care ar putea fi depăşit în zilele următoare.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, care a decretat starea de urgenţă în şapte regiuni, a ordonat miercuri să se ia măsuri pentru protejarea instalaţiilor strategice, în special cele nucleare, împotriva acestor incendii violente.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici