Bilanţul inundaţiilor din China a ajuns la 130 de morţi

Cel puţin 130 de persoane au murit în inundaţiile produse în ultimele zile în China, potrivit unor bilanţuri actualizate şi difuzate marţi.

67 afișări
Imaginea articolului Bilanţul inundaţiilor din China a ajuns la 130 de morţi

Bilanţul inundaţiilor din China a ajuns la 130 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cel puţin 85 de persoane au murit şi 102 au fost date dispărute în trei provincii din nord-estul ţării, afectate de intemperii calificate ca fiind "cele mai grave timp de decenii", a anunţat agenţia China Nouă.

În plus, inundaţiile s-au soldat cu 49 de morţi în provincia centrală Hunan, în provincia Guangdong şi în regiunea autonomă Guangxi (sud), a anunţat Ministerul pentru Afaceri Civile.

Viiturile au cauzat importante pagube materiale, precipitând revărsări de noroi asupra unor aglomeraţii şi paralizând reţele de transporturi - 80.000 de pasageri rămânând astfel blocaţi în weekend în gara din Guangzhou -, potrivit presei oficiale.

În Guangdong, provincia cea mai grav afectată din sud, lovită deja săptămâna trecută de taifunul Utor, 28 de persoane sunt decedate şi zece rămân dispărute.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici