Bilanţul morţilor în provincia chineză Sichuan a ajuns la 55.239 de persoane

Seismul înregistrat în China la 12 mai a provocat moartea a 55.239 de persoane şi dispariţia altor 24.949, numai în provincia Sichuan, din sud-vestul ţării, a anunţat vineri viceguvernatorul Li Chengyun.

29 afișări
Imaginea articolului Bilanţul morţilor în provincia chineză Sichuan a ajuns la 55.239 de persoane

Bilanţul morţilor în provincia chineză Sichuan a ajuns la 55.239 de persoane (Imagine: Mediafax Foto)

Seismul, cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, a provocat 281.066 de răniţi şi peste 5,4 milioane de sinistraţi în această provincie, a precizat Li, într-o conferinţă de presă. Aproape 5,5 milioane de clădiri s-au prăbuşit, iar alte 5,9 milioane au fost avariate în această provincie.

"Acum, pentru ajutoare, avem nevoie urgentă de corturi, peste cinci milioane de persoane au nevoie să găsească un loc potrivit unde să stea", a spus viceguvernatorul.

"Avem nevoie şi de vehicule pentru a curăţa străzile, camioane pentru a transporta apă potabilă, echipamente pentru igienă, de aceste lucruri avem cea mai mare nevoie", a adăugat el.

China a anunţat joi că are nevoie urgentă de 3,3 milioane de corturi pentru supravieţuitorii seismului, lansând un apel în acest sens comunităţii internaţionale. Preşedintele Hu Jintao a efectuat o vizită, joi, la o fabrică din provincia Zhejiang care produce corturi şi a cerut accelerarea producţiei.

Tot joi, premierul Wen Jiabao s-a deplasat pentru a doua oară în zona sinistrată din Mianyang, unul dintre cele mai afectate oraşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici