Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat şi apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanţului anunţat duminică de autorităţile tanzaniene, informează postul CBS News.

252 afișări
Imaginea articolului Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Bilanţul scufundării unui feribot în Tanzania a ajuns la 224 de morţi

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat joi după-amiază în Lacul Victoria, la doar câţiva metri de docul Insulei Ukerewe din Tanzania, cea mai mare insulă de pe lac.

Venance Mabeyo, ministrul Apărării de la Dar es Salaam, a declarat că nu se crede că ar mai putea fi găsiţi supravieţuitori, iar autorităţile continuă să încerce să identifice persoanele decedate.

Numărul total al victimelor ar putea să nu fie niciodată cunoscut întrucât nu este sigur cât persoane se aflau la bordul feribotului, care potrivit oficialilor avea o capacitate de 101 pasageri.

Cel puţin 40 de persoane au supravieţuit, au precizat autorităţile.

Cauza precisă a producerii tragediei nu este momentan cunoscută, însă ancheta preliminară indică faptul că feribotul era supraîncărcat.

Preşedintele tanzanian John Magufuli a ordonat arestarea celor responsabili, inclusiv a căpitanului ambarcaţiunii, care ar fi lăsat la cârmă o persoană nepregătită corespunzător pentru această sarcină.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici