Bilanţul seismului din China a crescut la 67.183 de morţi

Seismul produs în China la 12 mai s-a soldat cu 67.183 de morţi şi 20.790 de persoane dispărute, potrivit unui bilanţ în continuare provizoriu, a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al Guvernului de la Beijing.

10 afișări
Imaginea articolului Bilanţul seismului din China a crescut la 67.183 de morţi

Bilanţul seismului din China a crescut la 67.183 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numărul răniţilor în seismul din 12 mai a crescut la 361.822, a precizat Guo Weimin.

Precedentul bilanţ oficial consta în 65.080 de morţi şi 23.150 de dispăruţi.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a declarat pe de altă parte că 15 milioane de persoane vor trebui strămutate, adăugând că în total 45 de milioane au fost afectate, majoritatea din provincia Sichuan.

Potrivit autorităţilor, şansele de a mai găsi supravieţuitori în urma catastrofei sunt de domeniului miracolului.

La peste două săptămâni de la cutremurul de pământ, cel mai grav din ultimii 32 de ani în China, eforturile se concentrează pe ajutorarea sinistraţilor şi îngrijirea răniţilor.

Sinistraţii duc lipsă de adăposturi adecvate, dar şi de apă potabilă. Situaţia lor este agravată de intrarea în sezonul ploios, care ar putea favoriza apariţia unor epidemii.

Riscurile de rupere a barajelor şi de producere a inundaţiilor sunt permanente în Sichuan, obligând aproape 2.000 de militari şi ingineri să deblocheze cu explozibili cursurile apelor, colmatate în urma alunecărilor de teren.

Autorităţile încearcă să fie optimiste, apreciind situaţia ca fiind "sub control", recunoscând totodată că ploile şi furtunile prognozate pentru această săptămână ar putea agrava situaţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici