Bilanţul ultimelor trei zile de violenţe din Bangkok a ajuns la 33 de morţi

Cel puţin 33 de persoane au fost ucise şi 239 rănite în trei zile de confruntări între manifestanţi antiguvernamentali şi militari, potrivit serviciilor de intervenţie din Bangkok, unde tiruri de armă şi explozii se puteau auzi în continuare în noaptea de duminică spre luni.

15 afișări
Imaginea articolului Bilanţul ultimelor trei zile de violenţe din Bangkok a ajuns la 33 de morţi

Bilanţul ultimelor trei zile de violenţe din Bangkok a ajuns la 33 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior menţiona că 31 de persoane au fost ucise şi 230 rănite.

Autorităţile au lansat joi seara o operaţiune militară menită să izoleze miile de manifestanţi din cadrul mişcării "cămăşilor roşii", care cer demisia premierului Abhisit Vejjajiva şi ocupă un cartier al capitalei de la începutul lui aprilie.

Un fotoreporter al AFP a declarat anterior că aude tiruri de armă şi explozii puternice de la hotelul său, situat în faţa celei mai mari baricade ridicate de "cămăşile roşii", la intrarea de sud a taberei lor.

Manifestanţii thailandezi, care sunt implicaţi în confruntări violente cu armata, au cerut negocieri sub egida ONU, însă propunerea a fost imediat respinsă de putere.

Aceste violenţe au ridicat bilanţul victimelor la 63 de morţi şi aproximativ 1.700 de răniţi de la începutul crizei, la jumătatea lunii martie, conform cifrelor furnizate de serviciile de intervenţie şi de Ministerul Sănătăţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici