Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depăşit 11.200 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depăşit 11.200 de morţi. Salvatorii încă încearcă să salveze supravieţuitorii prinşi sub dărâmături, în ger, în timp ce Erdogan anunţă că merge în zona cea mai afectată de cutremur.

504 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depăşit 11.200 de morţi

Bilanţul victimelor cutremurelor care au lovit Turcia şi Siria a depăşit 11.200 de morţi

Oficialii şi medicii au declarat că 8.574 de persoane au murit în Turcia şi 2.662 în Siria în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade de luni, ridicând totalul la 11.236, relatează AFP.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a deplasat în zona cea mai afectată de cutremur, conform agenţiilor de presă. Acesta urmează să viziteze Kahramanmaras şi Hatay, precum şi Pazarcik, eipcentrul cutremurului.

Mulţi şi-au exprimat furia faţă de aparenta lipsă de acţiune a guvernului, unii oameni susţinând că ajutoarele nu au ajuns încă la ei.

O femeie, Arzu Dedeoglu, a declarat pentru BBC, în Numune din Iskenderun, sudul Turciei, că cele două nepoate ale sale au rămas blocate sub dărâmături şi că de o zi nu a sosit niciun ajutor.

"Unde sunt corturile, unde sunt camioanele cu mâncare?", a întrebat un alt supravieţuitor din oraşul Antakya din sudul ţării, Melek, în vârstă de 64 de ani.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici