Bild: Germania nu vrea să-şi trimită tancurile pe frontul din Ucraina

Atitudinea oficialilor nemţi se înscrie în atitudinea reţinută de a mai furniza armament către Kiev.

6338 afișări
Imaginea articolului Bild: Germania nu vrea să-şi trimită tancurile pe frontul din Ucraina

Bild: Germania nu vrea să-şi trimită tancurile pe frontul din Ucraina

Germania deţine peste 60 de vehicule de infanteriei Marder pe care nu le livrează Ucrainei, deşi nu intenţionează să le folosească în interes propriu, potrivit tabloidul german Bild, care citează un document secret al Ministerului German al Apărării intrat în posesia publicaţiei.

Potrivit acestui document, armata germană are mai mult de 62 de tancuri Marder A3 care nu mai sunt în uz: „Dintre aceste vehicule, 32 pot fi reparate şi refolosite dacă este necesar, în timp ce alte 30 pot fi folosite doar pentru piese de schimb”.

Bild şi Kyiv Independent reamintesc că oficialii germani au negat anterior că au un surplus de astfel de vehicule blindate necesare Ucrainei. Conform Berlinului, toate cele 343 deţinute de Germania erau deja folosite de armata germană şi nu pot fi cedate pentru lupta Ucrainei contra Rusiei.

Germania, Austria, Slovacia şi Ugaria au decis primele să achite gaz rusesc în ruble, aşa cum a ordonat Vladimir Putin. Iar la un moment dat, canceralul Germaniei a anunţat că ţara lui nu mai are armament de oferit Ucrainei. Relaţiile Ucraina-Germania s-au acutizat după ce Zelenski a refuzat, într-o primă fază, să-l primească pe preşedintele Germaniei. Ulterior, relaţiile s-au normalizat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici