Bill Clinton organizează un concurs pentru a achita datoria soţiei sale din campania electorală

Bill Clinton apelează la susţinătorii soţiei sale pentru a achita datoria de peste 700.000 de dolari acumulată de aceasta în campania pentru alegerile prezidenţiale, propunându-le un concurs al cărui premiu constă într-o întâlnire de o zi cu el la New York, relatează The Times.

46 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton organizează un concurs pentru a achita datoria soţiei sale din campania electorală

Bill Clinton organizează un concurs pentru a achita datoria soţiei sale din campania electorală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte american a trimis e-mailuri tuturor persoanelor care au sprijinit-o pe Hillary Clinton în campania pentru Casa Albă întrebându-le dacă ar vrea să aibă şansa de a petrece o zi cu el la New York. Toţi cei care doresc să câştige premiul "O zi cu Bill" trebuie să facă o donaţie pe Internet în valoare de cinci dolari.

În 2007, la şapte ani de la încheierea mandatului de la Casa Albă, fostul cuplu prezidenţial a acumulat 109 milioane de dolari din discursuri şi vânzarea de romane autobiografice. Aparent, ei ar prefera ca alegătorii americani să achite datoria lui Hillary Clinton în valoare de 771.000 de dolari.

"Hillary mai are datorii de pe urma campaniei despre care ştiu că vrea să fie achitate integral. O veţi putea ajuta pe Hillary pentru ultima oară?" este mesajul cu care Bill Clinton încearcă să-i sensibilizeze pe susţinătorii soţiei sale. Ca urmare a confruntării în alegerile primare din Partidul Democrat împotriva lui Barack Obama, datoria lui Hillary Clinton ajunsese la 25,2 milioane de dolari. Peste 13 milioane de dolari au fost alocaţi din fonduri proprii.

Potrivit The Times, este a doua oară în acest an când Bill Clinton încearcă să strângă fonduri pentru a diminua datoria soţiei sale, fapt ce provoacă nemulţumirea anumitor susţinători. În calitate de secretar de Stat, Hillary Clinton nu poate desfăşura activităţi pentru strângerea de fonduri.

De asemenea, ceea ce mai stârneşte nemulţumirea celor care au sprijinit campania lui Hillary Clinton pentru alegerile primare este faptul că datorează această sumă de bani fostului strateg şi realizator de sondaje. Penn, care a realizat sondaje încă din perioada preşedinţiei lui Bill Clinton, a apelat la o practică obişnuită folosită de strategii politici în campaniile electorale din Statele Unite - firma sa a suportat o parte din costurile campaniei lui Hillary Clinton pentru a desfăşura sondaje de opinie şi a trimite mesaje alegătorilor.

The Times notează că Penn este acuzat că nu a reuşit să convingă publicul şi că a trimis 20 de milioane de scrisori prin poştă într-o campania în care Internetul a avut un rol crucial. La sfârşitul lui 2008, datoria lui Clinton către firma lui Penn se diminuase la 5,4 milioane de dolari. În prezent, suma datorată totalizează 771.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici