Blinken, în Israel: Statele Unite intensifică angajamentele în favoarea securităţii regionale

Statele Unite vor consolida relaţiile bilaterale cu Israelul şi vor intensifica angajamentele în favoarea păcii şi securităţii regionale, a declarat secretarul de Stat american, Antony Blinken, la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu premierul israelian interimar, Yair Lapid.

188 afișări
Imaginea articolului Blinken, în Israel: Statele Unite intensifică angajamentele în favoarea securităţii regionale

Facebook,President Joe Biden

"Tocmai m-am întâlnit cu premierul Yair Lapid cu ocazia sosirii la Ierusalim împreună cu preşedintele SUA. Am discutat despre modalităţile de consolidare în continuare a relaţiilor noastre bilaterale esenţiale, în contextul abordării problemelor care generează preocupări reciproce; de asemenea, intensificăm angajamentul SUA pentru pacea şi securitatea în regiune", a declarat Antony Blinken miercuri seară, prin Twitter.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se află în Israel, fiind însoţit de numeroşi oficiali americani, inclusiv de către secretarul de Stat, Antony Blinken, şi de consilierul pentru Siguranţă Naţională, Jake Sullivan. Relaţiile dintre Statele Unite şi Israel sunt "extrem de profunde", a afirmat Biden, pledând pentru reluarea negocierilor în conflictul israelo-palestinian şi insistând pentru soluţia coexistenţei a două state. "Este o onoare să fiu din nou alături de prieteni şi să vizitez statul evreu independent Israel. Legăturile dintre poporul israelian şi poporul american sunt extrem de profunde. Intenţionăm să intensificăm relaţiile în domeniul ştiinţelor şi inovării şi vom colabora pentru abordarea noilor provocări prin Dialogul Strategic Tehnologic", a declarat Biden.

Liderul de la Casa Albă a pledat pentru relansarea procesului de pace între Israel şi palestinieni şi a exprimat susţinere pentru soluţia coexistenţei a două state, israelian şi palestinian, admiţând însă că perspectiva "nu este fezabilă pe termen scurt". "Avem o agendă plină în următoarele două zile, întrucât relaţiile noastre trebuie să acopere fiecare problemă a viitorului nostru comun. Fie ca Israelul şi Statele Unite să continue împreună dezvoltarea şi prosperitatea, în beneficiul întregii lumi!", a subliniat Biden.

După vizita în Israel, Joseph Biden se va deplasa la Ramallah, în Cisiordania, pentru o întâlnire cu preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, iar ulterior în Arabia Saudită, unde va participa inclusiv la o reuniune a Consiliului de Cooperare din zona Golfului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici