Blinken: NATO va analiza evoluţia conflictului din Ucraina şi modalităţile de consolidare şi adaptare

Alianţa Nord-Atlantică va analiza, la reuniunea programată miercuri şi joi, modificarea situaţiei militare din Ucraina, atrocităţile comise de trupele ruse, precum şi modalităţile de consolidare şi repoziţionare a Alianţei Nord-Atlantice, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken.

1172 afișări
Imaginea articolului Blinken: NATO va analiza evoluţia conflictului din Ucraina şi modalităţile de consolidare şi adaptare

Sursa foto: MediafaxFoto

"Este un moment important" pentru coordonarea acţiunilor cu aliaţii şi partenerii "pe un număr de fronturi", a declarat Antony Blinken, care a sosit marţi seară la Bruxelles, pentru reuniunea NATO care se va derula miercuri şi joi la nivel de miniştri de Externe.

"În mod evident, avem o modificare a dinamicii pe câmpul de luptă, în contextul retragerii trupelor ruse din unele părţi ale Ucrainei, în special din Kiev şi din zonele situate mai spre vest. Sigur că avem atrocităţile dezvăluite întregii lumi la Bucha. Eu suspectez că, din păcate, vom mai vedea astfel de lucruri pe măsură ce se retrag trupele ruse. Este ca un flux care se retrage şi vedem foarte evident moartea şi distrugerile lăsate în urmă. În mod clar, ne vom concentra foarte mult pe aceste lucruri", a subliniat Antony Blinken, citat de CNN.

Reuniunea se va concentra şi pe "activităţile în sensul susţinerii ucrainenilor şi vom căuta modalităţi de continuare şi de suplimentare a asistenţei". "De asemenea, vom continua să exercităm presiuni asupra Rusiei şi a lui Vladimir Putin (...). Desigur, vom consolida Alianţa Nord-Atlantică", a explicat secretarul de Stat american.

Cu ocazia reuniunii NATO, Antony Blinken va avea întâlniri într-un format separat cu reprezentanţii Italiei, Franţei, Germaniei şi Marii Britanii, precum şi cu cei ai statelor partenere Australia şi Japonia.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a exprimat preocupare, marţi, în legătură cu refuzul Beijingului de a condamna direct invazia militară rusă în Ucraina şi a pledat pentru intensificarea cooperării NATO cu parteneri din zona Asia-Pacific, în contextul ascensiunii Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici