Blinken se va întâlni cu Lavrov, ministrul rus de Externe. SUA anunţă că nu va sancţiona preventiv Rusia

Blinken dă asigurări că aliaţii şi partenerii SUA sunt uniţi şi pregătiţi să reacţioneze în cazul în care Rusia atacă Ucraina. „Suntem uniţi în determinarea de a păstra normele şi regulile internaţionale”.

2325 afișări
Imaginea articolului Blinken se va întâlni cu Lavrov, ministrul rus de Externe. SUA anunţă că nu va sancţiona preventiv Rusia
UPDATE 18:17 Statele Unite garantează asistenţă Ucrainei în caz de război.
 
 Blinken a declarat că SUA sunt gata să extindă asistenţa acordată Ucrainei, inclusiv militară, în cazul agresiunii ruse.
 
El a mai menţionat că Statele Unite nu recunosc anexarea Crimeei şi nu iau în considerare posibilitatea unor concesii asupra teritoriului Ucrainei pentru a preveni un război.
 
„Decizia Belarusului şi Rusiei de a continua exerciţiile militare provoacă îngrijorare. Planurile de întâlnire cu Lavrov rămân în vigoare. Statele Unite vor face totul pentru a preveni escaladarea conflictului în jurul Ucrainei, eforturile diplomatice vor continua „până când tancurile şi avioanele vor începe să se mişte””, a declarat Blinken. 
 
„Încercăm să împiedicăm agresiunea din partea Rusiei, în timp ce o încurajăm să aleagă calea diplomaţiei. Rămânem #solidaricuUcraina”, a scris Blinken, pe contul său de Twitter. 
 
Statele Unite nu intenţionează să impună sancţiuni preventive împotriva Rusiei, a mai spus secretarul de stat american.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici