Blinken: Summitul NATO are rolul consolidării apărării Alianţei şi intensificării parteneriatelor

Statele membre NATO vor acţiona, cu ocazia summitului de la Vilnius, în sensul intensificării apărării colective şi vor reafirma sprijinul pentru Ucraina, afirmă secretarul de Stat american, Antony Blinken, subliniind că vor fi consolidate parteneriatele cu naţiuni din zona Indo-Pacifică.

128 afișări
Imaginea articolului Blinken: Summitul NATO are rolul consolidării apărării Alianţei şi intensificării parteneriatelor

Sursa foto: Mediafax Foto

"Vreau să îi mulţumesc secretarului general al NATO pentru prietenie, pentru parteneriat şi, în mod special, pentru conducerea pe care o exercită în cadrul Alianţei noastre NATO, într-una dintre cele mai grele perioade din istoria organizaţiei. Datorită conducerii sale puternice şi constante, Alianţa noastră este mai puternică şi este mai unită decât a fost vreodată", a declarat Antony Blinken, cu ocazia întrevederii cu Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

"Am avut oportunitatea de a discuta despre planurile pentru summitul NATO de la Vilnius, de luna viitoare, un moment crucial pentru întreaga Alianţă, iar secretarul general al NATO va discuta în scurt timp cu preşedintele SUA. Eu cred că putem spune cu convingere că, la acest summit, Alianţa îşi va reafirma angajamentul, bineînţeles în virtutea Articolului 5, privind apărarea fiecărui centimetru pătrat al teritoriului NATO. Vom reafirma angajamentele de intensificare a investiţiilor în apărare, pentru a consolida capacităţile în sensul descurajării militare şi apărării, precum şi pentru operaţionalizarea multora dintre planurile şi programele Conceptului strategic (...)", a precizat Antony Blinken, conform agenţiei MEDIAFAX.

"Pot anticipa că veţi vedea un pachet solid de asistenţă politică şi practică pentru Ucraina, cu ocazia acestui summit. Cred că este momentul să primim Suedia în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, am avut un proces important şi adecvat pentru integrare, fiind abordate unele preocupări legitime ale altor aliaţi. De asemenea, aşteptăm să consolidăm parteneriatele cu state din zona Indo-Pacifică. Deci, este o agendă amplă şi profundă (...)", a concluzionat Blinken.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici