Blinken: Ţările arabe nu doresc să reconstruiască Gaza

Ţările arabe nu sunt dornice să ajute la reconstruirea Gazei deoarece se tem că regiunea ar putea fi distrusă din nou, a declarat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Sky News.

673 afișări
Imaginea articolului Blinken: Ţările arabe nu doresc să reconstruiască Gaza

Blinken: Ţările arabe nu doresc să reconstruiască Gaza

Antony Blinken a subliniat în Orientul Mijlociu există o „nouă ecuaţie”, vecinii arabi şi musulmani ai Israelului dorind să integreze Israelul în regiune şi să se angajeze în mod egal în crearea unui stat palestinian.

„Trebuie să rezolvi problema palestiniană. Ţările arabe spun asta... Uite, nu vom intra în afacerea, de exemplu, de a reconstrui Gaza doar ca să o nivelăm din nou peste un an sau cinci ani şi apoi să ni se ceară să o reconstruim din nou. Sunteţi într-un loc chiar acum, în care, din nou, ţările arabe, inclusiv ţări precum Arabia Saudită, sunt pregătite să facă lucruri pe care nu au fost niciodată pregătite să le facă în relaţia lor cu Israelul”, a declarat Blinken pentru CNBC.

El a spus că atât statele arabe, cât şi SUA cred că până când această problemă nu va fi abordată, nici Israelul, nici regiunea nu vor avea pace, stabilitate şi securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici