Bloggerul rus Aleksei Navalni, condamnat la 15 zile de închisoare

Bloggerul rus Aleksei Navalni a fost condamnat, marţi, la 15 zile de închisoare după ce a fost arestat în timpul unui miting ce contesta legalitatea alegerilor parlamentare.

139 afișări
Imaginea articolului Bloggerul rus Aleksei Navalni, condamnat la 15 zile de închisoare

Bloggerul rus Aleksei Navalni, condamnat la 15 zile de închisoare (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţi ai opoziţiei au organizat, luni seară, un protest pentru a boicota legalitatea alegerilor guvernamentale de duminică. Mai multe persoane au fost arestate, motivul fiind refuzul de a respecta indicaţiile forţelor de ordine. La această manifestaţie au luat parte câteva mii de persoane, incidentele apărând atunci când protestatarii au încercat să se îndrepte spre clădirea Comisiei Electorale.

Aleksei Navalni a fost găsit vinovat, fiind condamnat la 15 zile de închisoare, relatează agenţia Interfax.

Unul dintre membrii mişcării de opoziţie Solidaritatea, Ilia Iaşin, a fost de asemenea arestat şi condamnat la 15 zile de închisoare, fiind acuzat de aceeaşi faptă.

Alţi participanţi arestaţi au primit amenzi de 500 de ruble (12 euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici