Boiko Borisov: Următoarea confruntare între PPE şi PES va avea loc la Sofia

Premierul bulgar Boiko Borisov a declarat, miercuri, la Congresul PPE care a avut loc la Bucureşti, că viitoarea confruntare în Partidul Popular European şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES), al cărui lider este fostul său adversar Serghei Stanişev, va avea loc la Sofia.

261 afișări
Imaginea articolului Boiko Borisov: Următoarea confruntare între PPE şi PES va avea loc la Sofia

Boiko Borisov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confruntarea între Partidul Popular European (PPE) şi Partidul Socialiştilor Europeni (PES) va avea loc la Sofia, anul viitor. După cum ştiţi, liderul PES este fostul premier al ţării, pe care noi l-am învins", a declarat Borisov la Congresul PPE, citat de FOCUS News.

El le-a cerut partidelor membre PPE să ajute formaţiunea sa, Cetăţenii pentru Dezvoltarea Bulgariei (GERB), în confruntarea apropiată cu PES.

"Vreau să subliniez că există o mare diferenţă între Guvernul actual de dreapta şi cel anterior al socialiştilor, care în prezent sunt mult mai populişti. Bulgaria şi Guvernul şi-au stabilit o ţintă: îndeplinirea criteriilor de la Maastricht, iar poporul bulgar a suferit multe privatizări pentru ca în trei ani să se introducă aceste criternii, să se asigure disciplina bugetară şi stabilitatea financiară", a declarat premierul Borisov.

"Vă cer să ne ajutaţi puţin, deoarece toţi socialiştii europeni sunt împotriva noastră şi, în plus, Stanişev a participat astăzi la un miting aici, în Bucureşti. L-am învins de şapte ori în alegeri, sper că anul viitor să învingem PES la Sofia", a adăugat Borisov.

Potrivit premierului bulgar, socialiştii vor să existe un deficit, să se cheltuiască mai mult decât se produce. "Bulgaria a prevăzut în Constituţie o regulă generală: banii pe care îi producem, pe aceia îi cheltuim. Este cel mai bun lucru pe care îl putem lăsa moştenire generaţiilor viitoare - să nu cheltuim mai mult decât producem", şi-a încheiat discursul Borisov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici