Bombă, detonată în apropierea Institutul de Criminalistică din Bruxelles, fără a provoca victime. Ipoteza unui atac terorist, improbabilă

O bombă a fost detonată în cursul nopţii de duminică spre luni în parcarea Institutului de Criminalistică din Bruxelles, însă nu au existat victime în urma acestui incident, relatează presa belgiană, notează BBC News online.

2500 afișări
Imaginea articolului Bombă, detonată în apropierea Institutul de Criminalistică din Bruxelles, fără a provoca victime. Ipoteza unui atac terorist, improbabilă

Bombă, detonată în apropierea Institutul de Criminalistică din Bruxelles, fără a provoca victime

Ancheta autorităţilor belgiene pare să indice că ar exista legături între crima organizată şi incendiu, scopul fiind acela de a distruge probe depozitate acolo.

"A fost vorba de incendiere, incendierea intenţionată a laboratorului poliţiei federale," a spus Van Wymersch, care a adăugat că materiale explozibile "nu au fost aruncate în interior sau amplasate."

"Nu există indicii că a fost vorba de terorism," a precizat purtătoarea de cuvânt.

Atacul a fost comis de mai mult de o singură persoană, iar doi oameni au fost deja reţinuţi, însă nu înseamnă neapărat că sunt autorii, a mai adăugat ea.

Aproximativ 30 de pompieri au ajutat la stingerea incendiului de la Institutul Naţional de Criminalistică, iar clădirea ar fi suferit pagube "semnificative".

O bombă a fost detonată în cursul nopţii de duminică spre luni în parcarea Institutului de Criminalistică din Bruxelles, însă nu au existat victime în urma acestui incident, relatează presa belgiană, notează BBC News online.

O bombă a fost detonată în cursul nopţii de duminică spre luni în parcarea Institutului de Criminalistică din Bruxelles, însă nu au existat victime în urma acestui incident, relatează presa belgiană.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de ora locală 02:30 (03:30 ora României) în parcarea instituţiei.

Potrivit informaţiilor disponibile, un vehicul ar fi intrat în parcare, trecând peste trei bariere, iar "unul sau mai mulţi" suspecţi ar fi detonat ulterior o bombă, informează postul RTL Belgia.

Nu este clar ce s-a întamplat cu suspecţii şi nici cine este responsabil pentru acest incident.

Nivelul de alertă teroristă în Belgia rămâne la trei, în urma atentatului din luna martie de la aeroportul şi metroul din Bruxelles şi care s-a soldat cu 32 de decese.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici