Bombardamente masive la Herson. Acestea ar avea rolul de a afecta moralul civililor

Bombardamentele masive de la Herson ar putea avea rolul de a afecta moralul civililor, susţine ministerul britanic al Apărării.

683 afișări
Imaginea articolului Bombardamente masive la Herson. Acestea ar avea rolul de a afecta moralul civililor

Oraşul Herson din sudul Ucrainei rămâne cea mai „bombardată" zonă din afara regiunii Donbas din est, a anunţat Ministerul britanic al Apărării, potrivit Sky News.

Acesta a adăugat că este posibil ca trupele ruseşti să aibă „parţial ca scop să degradeze moralul civililor şi să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro".

„În ultimele zile, unele dintre cele mai intense bombardamente din cadrul conflictului au avut loc probabil de-a lungul râului Dnipro, în sudul Ucrainei. Acest lucru a inclus bombardarea continuă a oraşului Herson de către Rusia, cu tiruri de artilerie din estul râului. La 29 ianuarie 2023, autorităţile locale au raportat încă trei civili ucişi în Herson, în timp ce două nave proprietate străină ancorate pe râu au fost avariate, provocând o scurgere de petrol. Herson rămâne oraşul ucrainean mare cel mai constant bombardat în afara Donbasului. Raţionamentul precis al Rusiei pentru a-şi cheltui aici stocurile de muniţie tensionate este neclar. Cu toate acestea, este probabil ca comandanţii să urmărească parţial să degradeze moralul civililor şi să descurajeze orice contraatac ucrainean peste râul Dnipro", au explicat oficialii britanici.

Oraşul Herson a fost ocupat de ruşi la începutul războiului, dar în partea a doua a anului trecut a fost recucerit de ucraineni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici