Bombardarea uzinei ucrainene Sievierodonetsk provoacă scurgeri de petrol şi un incendiu - guvernator

Bombardamentele ruseşti asupra uzinei chimice Azot din oraşul ucrainean Sievierodonetsk au provocat un incendiu puternic după o scurgere de ulei de radiator, a declarat sâmbătă guvernatorul din Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

4756 afișări
Imaginea articolului Bombardarea uzinei ucrainene Sievierodonetsk provoacă scurgeri de petrol şi un incendiu - guvernator

Bombardarea uzinei ucrainene Sievierodonetsk provoacă scurgeri de petrol şi un incendiu - guvernator

Vorbind la televiziunea naţională, Gaidai nu a precizat dacă incendiul de la uzină, unde se adăpostesc sute de civili, a fost stins. Reuters nu a putut verifica în mod independent raportul.

Gaidai a declarat că se desfăşoară lupte neîntrerupte în Sievierodonetsk, un mic oraş din provincia Luhansk care a devenit punctul central al înaintării Rusiei în estul Ucrainei.

"Din nefericire, artileria inamicului pur şi simplu demontează, etaj cu etaj, clădirile care sunt folosite ca adăposturi", a declarat Gaidai.

Oraşul se află pe malul estic al râului Siverskyi Donets, al cărui nivel scăzut al apei face ca apărarea ucraineană să fie mai vulnerabilă la atacurile forţelor ruse care au încercat în repetate rânduri să treacă, a declarat Gaidai.

"Râul a scăzut cu aproximativ 3 metri, poate chiar mai mult, şi, prin urmare, poate că vor exista încercări suplimentare de a traversa râul şi de a forma o nouă enclavă", a spus el,

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici