Bombardiere strategice ruse, urmărite de avioane militare ale NATO

Două bombardiere strategice ruse de tip Tupolev Tu-95 MS care survolau oceanele Arctic şi Atlantic au fost urmărite timp de trei ore de avioane de vânătoare ale NATO, au anunţat forţele aeriene ale Rusiei.

89 afișări
Imaginea articolului Bombardiere strategice ruse, urmărite de avioane militare ale NATO

Bombardiere strategice ruse, urmărite de avioane militare ale NATO (Imagine: Mediafax Foto)

"Avioanele de vânătoare F-16, Tornado, Typhoon, s-au apropiat de bombardierele strategice, în opt reprize, în timpul unei alimentări în timpul zborului", a declarat colonelul Aleksandr Drobricevski.

Cele două bombardiere strategice au patrulat timp de 18 ore, a precizat el. Au fost alimentate în zbor de două aeronave de alimentare Iliuşin Il-78.

Fostul preşedinte rus, Vladimir Putin, a decretat în august 2007 reluarea zborurilor bombardierelor strategice "în regim permanent", reluând o practică din timpul Războiului Rece.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici