Boris Johnson dă un semnal. Premierul britanic anunţă că va fi vaccinat cu AstraZeneca "în foarte, foarte scurt timp”

Premierul britanic Boris Johnson a declarat miercuri că va fi imunizat cu vaccinul Oxford / AstraZeneca COVID-19 foarte curând, exprimându-şi încrederea în vaccinul care a fost suspendat în multe ţări europene după rapoarte privind cheaguri de sânge.

499 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson dă un semnal. Premierul britanic anunţă că va fi vaccinat cu AstraZeneca "în foarte, foarte scurt timp”

Boris Johnson dă un semnal. Premierul britanic anunţă că va fi vaccinat cu AstraZeneca "în foarte, foarte scurt timp”

Mai multe ţări din Uniunea Europeană printre care Germania, Spania, Franţa, Italia şi-au suspendat temporar campania de vaccinare cu serul produs de Universitatea din Oxford şi AstraZeneca, dar autoritatea de reglementare britanică a spus că nu există dovezi ale unei legături cauzale între rapoartele de evenimente tromboembolice şi vaccin, relatează Reuters.

Întrebat dacă ţările europene nu au luat în considerare dovezile ştiinţifice, Johnson a spus: „Cel mai bun lucru pe care îl pot spune despre programul de vaccinare Oxford / AstraZeneca este că am primit în sfârşit veşti că voi fi imunizat şi eu cu el în foarte, foarte scurt timp. ”

Cu siguranţă voi face Oxford / AstraZeneca”, a spus Johnson parlamentului.

România a decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european.

"În urma analizării rapoartelor de reacţii adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte ţări, a evenimentelor raportate la nivel internaţional, dar şi a recomandărilor autorităţii de reglementare de la nivel european, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanţii din cadrul instituţiilor mai sus menţionate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de faţă la nivel european", a comunicat  Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici