Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Cererile financiare ale UE în legătură cu Brexit "par să fie exorbitante"

Cererile financiare al UE către Marea Britanie în legătură cu Brexit "par să fie exorbitante", a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, care s-a declarat optimist în privinţa şanselor de a ajunge la un acord bun, spunând că "nu există niciun plan" în cazul unui eşec al negocierilor.

483 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Cererile financiare ale UE în legătură cu Brexit "par să fie exorbitante"

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe: Cererile financiare ale UE în legătură cu Brexit "par să fie exorbitante"

În cadrul unei şedinţe în Parlamentul de la Londra, ministrul a declarat că "sumele pe care (UE) le propune pare să fie exorbitante şi cred că expresia adecvată este să-şi ia gândul de la asta", potrivit site-ului Business Insider.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca negocierile între UE şi Marea Britanie să nu ducă la semnarea unui acord, Johnson a răspuns că "nu există niciun plan pentru lipsa unui acord pentru că vom avea un acord grozav".

Afirmaţia lui Johnson pare să intre în contradicţie cu declaraţiile anterioare în acest sens făcute de premierul Theresa May şi ministrul pentru Brexit, David Davis, care au spus că "lipsa unui acord este mai bună decât un acord prost".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici