Boris Johnson: Putin trebuie să renunţe la ameninţări şi să-şi retragă trupele. Săptămâna viitoare va fi crucială

  • Premierul Regatulului Unit, Boris Johnson, dupa discuţia cu Macron din această seară: Putin trebuie să renunţe la ameninţări şi să-şi retragă trupele
  • Săptămâna viitoare va fi crucială pentru diplomaţie, au stabilit cei doi lideri
  • Occidentul încearcă să aplaneze tensiunile dintre Rusia şi Ucraina, cu scopul declarat de a evita un conflict între cele două state vecine
1148 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson: Putin trebuie să renunţe la ameninţări şi să-şi retragă trupele. Săptămâna viitoare va fi crucială

Sursa foto: Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson şi preşedintele francez Emmanuel Macron au convenit, în timpul unui apel telefonic de duminică, că săptămâna viitoare va fi „esenţială pentru diplomaţie”, deoarece Occidentul încearcă să evite războiul dintre Rusia şi Ucraina.

„Prim-ministrul a vorbit în această seară cu preşedintele francez Macron despre situaţia din Ucraina. S-au informat unul pe altul cu privire la eforturile lor diplomatice ”, a anunţat Downing Street.

Prim-ministrul britanic tratează angajamentele preşedintelui Putin faţă de preşedintele Macron drept un semn că ar putea fi încă dispus să se angajeze în găsirea unei soluţii diplomatice.

Johnson a subliniat că vocea Ucrainei trebuie să fie centrală în orice discuţie.

„Liderii au convenit asupra necesităţii ca atât Rusia, cât şi Ucraina să îşi îndeplinească pe deplin angajamentele asumate în temeiul Acordurilor de la Minsk. Ei au subliniat, de asemenea, necesitatea ca preşedintele Putin să renunţe la ameninţările sale actuale şi să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina”, a declarat Johnson.

Prim-ministrul britanic şi preşedintele Macron au stabilit că săptămâna viitoare va fi crucială pentru diplomaţie şi au hotărât să rămână în contact strâns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici