Boris Johnson susţine că testarea armelor nucleare este ”nechibzuită”: China trebuie să pună presiune asupra Coreei de Nord

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, a descris testarea armelor nucleare nord-coreene ca fiind ”nechibzuită”, adăugând că este important ca statul chinez să pună presiune asupra Phenianului, informează BBC News.

149 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson susţine că testarea armelor nucleare este ”nechibzuită”: China trebuie să pună presiune asupra Coreei de Nord

Boris Johnson susţine că testarea armelor nucleare este ”nechibzuită”: China trebuie să pună presiune asupra Coreei de Nord (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

”Ceea ce fac nord-coreeni este nechibzuit, nejustificat şi sfidează rezoluţiile ONU”, a afirmat acesta pentru postul de radio BBC.

”Singurul cel mai important lucru este ca statul cea mai directă relaţie economică cu Coreea de Nord, adică China, să continue să pună presiune. Iar în ultimele luni vedem cu adevărat schimbări în atitudinea Beijingului, dar acest lucru trebuie să continue”, a adăugat ministrul britanic.

SUA au anunţat miercuri că după testul nord-coreean cu rachetă balistică sunt pregătiţi să utilizeze forţa, în cazul în care este nevoie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici