FOTO, VIDEO | Trump, primire fastuoasă în Polonia, în mijlocul tensiunilor cu Rusia şi Coreea de Nord. Preşedintele SUA îşi va expune viziunea sa despre Europa într-un discurs în faţa a mii de oameni

Trump a fost întâmpinat pe pista de aterizare de pe Aeroportul din Varşovia, de o delegaţie polonează, de ambasadorul SUA şi de o mică gardă militară, înainte de a susţine un discurs major în faţa a mii de cetăţeni, în care îşi va prezenta viziunea asupra relaţiilor SUA cu Europa.

2278 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Trump, primire fastuoasă în Polonia, în mijlocul tensiunilor cu Rusia şi Coreea de Nord. Preşedintele SUA îşi va expune viziunea sa despre Europa într-un discurs în faţa a mii de oameni

Trump, primire fastuoasă în Polonia, în mijlocul tensiunilor cu Rusia şi Coreea de Nord. Preşedintele SUA îşi va expune viziunea sa despre Europa într-un discurs public (Imagine: East News/ REX/SHUTTERSTOCK)

Trump a aterizat miercuri seară în Varşovia pentru întâlniri oficiale cu demnitarii polonezi şi ai altor ţări. În cadrul vizitei sale, preşedintele american se va adresa polonezilor în Piaţa Krasinski. Trump este însoţit de soţia sa, Melania.

Melania Trump, care a purtat o haină stilată, verde-smarald, a zâmbit micii delegaţii de pe aeroport, aceasta primind şi un buchet cochet din partea oficialităţilor.

În urma cuplului prezidenţial au sosit fiica şi ginerele preşedintelui, Ivanka Trump şi Jared Kushner, ţinându-se de mână şi zâmbind presei, dar şi secretarul de Trezorerie, Steve Mnuchin, şi alţi oficiali americani.

Vizita lui Trump în Polonia are loc înaintea summitului G20, programat pentru 7 şi 8 iulie, în oraşul german Hamburg.

Marea Adriatică, Marea Baltică şi Marea Neagră sunt poli geografici importanţi pentru Polonia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, România, Bulgaria, Lituania, Estonia, Letonia, Croaţia, Slovenia şi Austria, naţiuni care au alăctuit anul trecut propriul lor bloc, denumit „Iniţiativa celor Trei Mări”.

Secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, şi consilierul pe teme de  securitate naţională, H.R. McMaster, se află printre membrii delegaţiei americane, potrivit unor surse din Casa Albă.

Donald Trump va susţine şi declaraţii de presă comune alături de preşedintele polonez Andrzej Duda. El se va întâlni cu liderii ţărilor de la graniţele mării Baltice, Adriatice şi Mării Negre.

Grupul cunoscut sub numele de „Iniţiativei celor Trei Mări” vizează şi extinderea şi modernizarea sectorului energetic şi comercial cu scopul de a reduce dependenţa de energia Rusiei.

Preşedintele polonez Duda a declarat, miercuri, pentru televiziunea polonează TVN24 că doreşte să abordeze în cadrul întâlnirii cu Trump teme concrete precum securitatea energetică, şi nu să se axeze asupra „discuţiilor generale despre securitatea mondială”.

Într-o ţară în care naziştii au construit lagărele de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, resentimentul faţă de Germania e încă persistă.

Peste curentul de germanofobie se aştern tensiunile cu Rusia. NATO a trimis trupe la graniţa Poloniei cu Rusia, în regiunea Kaliningrad Oblast, cu peste 4000 de soldaţi americani.

Joi, Trump va dezbate proiectul polonezo-croat asupra comerţului, infractructurii, energiei, dar şi teme privind cooperarea politică.

Între timp, Trump va trebuie să reziste tensiunilor care escaladează cu Coreea de Nord după ce Phenianul a lansat cu succes prima sa racheta intercontinentală balistică zilele trecute.

Trump se va întâlni vineri cu Putin. Mult-anticipata întâlnire vine în contextul răcirii relaţiilor dintre SUA şi Rusia, şi a ezitării lui Trump de a adopta o poziţie mai dură faţă de naţiunea condusă de Vladimir Putin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici