Boris Johnson vrea să-şi facă tatăl Sir, deşi în dreptul lui apar diverse acte de violenţă: onoruri şi pentru prieteni

Ca orice prim-ministru, Johnson are dreptul să întocmească o listă cu nume pe care să le propună pentru decorare, însă lista lui include mulţi prieteni şi rude.

1107 afișări
Imaginea articolului Boris Johnson vrea să-şi facă tatăl Sir, deşi în dreptul lui apar diverse acte de violenţă: onoruri şi pentru prieteni

Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson l-a propus pe tatăl său, Stanley, pentru înalta onoare de Sir. În mod tradiţional, la Londra, şefii de guverne care trec prin această funcţie au dreptul de a prezenta o listă de onoruri, cu care de obicei îşi răsplătesc colaboratorii şi binefăcătorii.

Lista lui Boris este în primul rând foarte lungă, cuprinde aproximativ 100 de nume, cu mult mai mare decât cele 60 de nume pe care le conţin predecesorii săi, David Cameron şi Theresa May.

Numirea lui Johnson senior cu titulatura de Sir este cea care stârneşte controverse: „lista dezonoarei”, a numit-o Times, menţionând că Boris a picat la capitolul onestitate şi integritate cu aceste onoruri. Mai mult, riscă să-l deranjeze pe Regele Charles, care este chemat să confere funcţiile.

Şi-ar fi înşelat constant soţia

Mai presus de toate, personalitatea bizară a tatălui său, Stanley, naşte controverse. Anul trecut, un deputat conservator l-a acuzat că i-a dat o palmă peste cap, după care o tânără jurnalistă a dezvăluit că a fost hărţuită în trecut de tatăl lui Boris.

Biograful fostului premier a scris că Stanley şi-a bătut soţia, atât de mult încât a băgat-o în spital cu nasul rupt. Mai mult, a înşelat-o constant, comportament care a fost una dintre cauzele căderii nervoase a mamei lui Boris, care s-a încheiat într-o clinică de psihiatrie.

Teoretic, premierul în funcţie, Rishi Sunak, are puterea de a bloca numirile, dar rămâne de văzut dacă vrea să alimenteze confruntarea cu un Boris răzbunător, apreciază analiştii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici