Borish Johnson: Putin a făcut o „greşeală catastrofală” invadând Ucraina. Urmează o „epocă a intimidării” dacă Rusia câştigă războiul / Marea Britanie trebuie să pună capăt dependenţei de petrol şi gaze ruseşti

Va urma „o epocă a intimidării” dacă Putin câştigă, avertizează premierul britanic.

8305 afișări
Imaginea articolului Borish Johnson: Putin a făcut o „greşeală catastrofală” invadând Ucraina. Urmează o „epocă a intimidării” dacă Rusia câştigă războiul / Marea Britanie trebuie să pună capăt dependenţei de petrol şi gaze ruseşti

UPDATE 15:55 Preşedintele Rusiei a comis o „greşeală catastrofală” atunci când a ales să invadeze Ucraina, spune Boris Johnson, sâmbătă, adăugând că britanicii sunt alături de ucrainieni.

„Sfârşitul libertăţii în Ucraina va însemna dispariţia oricărei speranţe de libertate în Georgia ţi Moldova. Va însemna începerea
unei noi epoci a intimidării de-a lungul întregii Europe de Est, de la Marea Baltică la Marea Neagră. Dacă Putin reuşeşte să învingă Ucraina, asta va fi un semnal pentru restul autocraţilor din lume. Este un moment cheie pentru întreaga lume. Este un moment de alegere. Este o alegere între libertate şi opresiune”. 
 

Boris Johnson spune că a citit „Eseul nebun al lui Putin” cu luni în urmă, la sfatul secretarului Apărării Ben Wallace. El spune la conferinţa Tory că este „mândru” de sancţiunile impuse de guvern oligarhilor ruşi, vizând „iahturile şi bunurile lor”.

Johnson admite, totodată, că există un „cost” pentru acest lucru, dar spune că „ altfel, dacă se face nimic, costul ar fi mult, mult mai mare”.

„Trebuie să luăm măsurile îndrăzneţe dar necesare pentru a pune capăt dependenţei noastre de petrolul şi gazele lui Putin”, a spus premierul, care adaugă că „este timpul să reluăm controlul asupra rezervelor noastre de energie”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici