Borrell a promis un sprijin continuu din partea UE pentru Ucraina

Şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat duminică, în timpul unei vizite la Kiev, că Ucraina are nevoie de mai mult ajutor militar şi a promis un sprijin continuu din partea UE, relatează Reuters.

198 afișări
Imaginea articolului Borrell a promis un sprijin continuu din partea UE pentru Ucraina

Borrell a promis un sprijin continuu din partea UE pentru Ucraina

„Ucraina are nevoie de mai multe capacităţi şi are nevoie de ele mai repede”, a spus el într-o declaraţie postată pe X.

El a spus că a discutat despre „asistenţa militară continuă a UE” în timpul primei sale întâlniri personale cu ministrul apărării, Rustem Umerov.

„Pregătim angajamente de securitate pe termen lung pentru Ucraina”, a adăugat Borrell.

Săptămâna aceasta, Agenţia Europeană de Apărare a declarat, ca răspuns la întrebările adresate de Reuters, că şapte ţări UE au comandat muniţie în cadrul unui program de achiziţii pentru a face rost de obuze de artilerie de care Ucraina are nevoie urgent şi pentru a reface stocurile occidentale epuizate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici