Brazilia amână extrădarea liderului mafiot Rocco Morabito, şeful 'Ndrangheta

Presa din Brazilia informează că extrădarea lui Morabito a fost suspendată, traficantul de droguri având un mandat de arestare în São Paulo.

490 afișări
Imaginea articolului Brazilia amână extrădarea liderului mafiot Rocco Morabito, şeful 'Ndrangheta

Traficantul de droguri Rocco Morabito

Extrădarea în Italia a şefului grupării 'Ndrangheta, Rocco Morabito, în vârstă de 56 de ani, considerat unul dintre cei mai importanţi traficanţi internaţionali de droguri din lume, a fost suspendată în Brazilia din cauza existenţei unui mandat de arestare împotriva sa prezentat la Sao Paulo.

Potrivit săptămânalului Veja, Ministerul Justiţiei a informat Curtea Supremă Federală (Stf) că a suspendat extrădarea lui Morabito, pentru posibila deschidere a unui proces împotriva lui de către justiţia braziliană.

Pe 24 iunie, Curtea Supremă a respins cel mai recent recurs al avocaţilor lui Morabito, iar judecătorul de la cea mai înaltă instanţă, Cármen Lúcia, a dispus extrădarea în Italia, în termen de o lună.

În consecinţă, subsecretarul brazilian al Justiţiei, José Vicente Santini, autorizase iniţial, în numele guvernului federal, predarea traficantului către autorităţile italiene, fără a primi informaţii despre procesele aflate în curs împotriva lui.

Dar pe 27 iunie, poliţia federală a comunicat Ministerului Justiţiei prezenţa unui mandat de arestare provizorie împotriva lui Morabito în statul Sao Paulo, ceea ce l-a determinat pe Santini să blocheze procesul de extrădare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici