Brazilia: Patru morţi şi case distruse, după ce a cedat un dig din cauza inundaţiilor - VIDEO

Patru persoane au murit într-un oraş din Brazilia şi cel puţin 120 de case au fost distruse, după ce un dig a cedat din cauza ploilor torenţiale, regiunea fiind devastată de inundaţii de mai bine de o lună, relatează The Independent.

25 afișări
Imaginea articolului Brazilia: Patru morţi şi case distruse, după ce a cedat un dig din cauza inundaţiilor - VIDEO

Brazilia: Patru morţi şi 120 de case distruse, după ce a cedat un dig din cauza ploilor torenţiale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unsprezece persoane au fost date dispărute, 80 au suferit răni minore şi aproape 3.000 au fost nevoite să îşi părăsească locuinţa. O înregistrare video făcută de un amator a arătat cum apa a inundat localitatea Cocal, unde locuiesc aproape 25.000 de oameni, după ce o porţiune din dig a cedat din caua greutăţii unui rezervor umflat de ploi.

În urma inundaţiilor provocate de aceste ploi au murit aproape 60 de persoane şi alte câteva mii au rămas fără case în nordul Braziliei.

"A fost ca un tsunami", a spus guvernatorul Wellington Dias al statului Piaui din nord-estul ţării, după ce a vizitat zona afectată.

Unii localnici au urcat în copaci şi pe acoperişurile caselor după ce nivelul apei a crescut.

"A fost înfricoşător. Era un zid de apă înalt de 65 de picioare, ca o clădire cu trei etaje", a spus Dias.

Autorităţile au început să evacueze familiile după două ore de la cedarea digului, însă poliţia a spus că 11 persoane sunt date dispărute şi că operaţiunile de salvare au fost suspendate până vineri.

Aproape 3.000 de oameni au fost adăpostiţi în bisericile şi alte clădiri.

Potrivit autorităţilor, în urma cedării digului au murit patru persoane - două fete de 10 şi 12 ani, un bătrân de 72 de ani şi o femeie de 73 de ani.

Ploi torenţiale s-au înregistrat în partea de nord şi nord-estică a Braziliei din aprilie, cauzând inundaţii şi alunecări de teren în regiunea cuprinsă între pădurea amazoniană până la Oceanul Atlantic. Autorităţile au spus că 59 de persoane au murit şi peste 423.000 au fost relocate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici