Brazilia: proteste ale indigenilor faţă de legea care limitează recunoaşterea pământurilor ancestrale

Grupurile indigene braziliene au declanşat proteste de amploare faţă de un demers al parlamentarilor privind recunoaşterea pământurilor ancestrale, potrivit CNN.

341 afișări
Imaginea articolului Brazilia: proteste ale indigenilor faţă de legea care limitează recunoaşterea pământurilor ancestrale

Sursa foto: Twitter

Camera inferioară a Congresului brazilian a aprobat marţi seară un proiect de lege care limitează recunoaşterea terenurilor ancestrale. Proiectul de lege, cunoscut sub numele de PL 490/2007, ar lipsi ministerele mediului şi al popoarelor indigene de mai multe atribuţii privind protecţia mediului şi demarcarea terenurilor indigene.

Propunerea legislativă, care a fost adoptată cu 283 de voturi pentru şi 155 împotrivă, mai trebuie să fie aprobată de Senat şi de preşedintele Luiz Inacio Lula da Silva.

Înaintea votului, grupuri indigene au blocat o autostradă chiar la ieşirea din cel mai mare oraş al ţării, Sao Paulo. Protestatarii au ars cauciucuri, au tras săgeţi şi au aruncat cu obiecte în poliţiştii care au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene.

Grupuri indigene din întreaga ţară au planificat proteste în capitala Brasilia, unde Lula da Silva se întâlneşte cu liderii sud-americani.

Preşedintele se opune proiectului din Parlament şi ar putea refuza să promulge legea. Totuşi, specialiştii susţin că Parlamentul are şi alte pârghii pentru a trece peste opoziţia şefului statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici