Coreea de Nord avertizează Statele Unite că şi-ar putea relua activităţile de înarmare nucleară

Coreea de Nord va relua activităţile în scopul dezvoltării arsenalului nuclear în cazul în care Administraţia de la Washington nu anulează sancţiunile impuse Phenianului, avertizează Ministerul nord-coreean de Externe.

3044 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord avertizează Statele Unite că şi-ar putea relua activităţile de înarmare nucleară

BREAKING: Coreea de Nord avertizează Statele Unite că şi-ar putea relua activităţile de înarmare nucleară

"Statele Unite cred că metoda «sancţiunilor şi presiunilor» va conduce la denuclearizare. Nu ne putem abţine din râs faţă de această idee stupidă. Îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale este incompatibilă cu menţinerea sancţiunilor", anunţă Ministerul de Externe de la Phenian, conform agenţiei Associated Press.

Regimul Kim Jong-Un consideră că anularea sancţiunilor americane ar fi reacţia adecvată la "măsurile active şi de bunăvoinţă" ale Phenianului, o referire la suspendarea unilaterală a testelor nucleare şi balistice.

"Dacă Statele Unite continuă să aibă un comportament arogant, fără a înţelege solicitările noastre, Republica Populară Democrată Coreea (numele oficial al Coreei de Nord -n.red.) va relua politica dezvoltării duale, economice şi nucleare", avertizează Ministerul nord-coreean de Externe.

După ce s-au ameninţat reciproc cu atacuri atomice, Statele Unite şi Coreea de Nord au reluat anul acesta contactele diplomatice. Preşedintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un. Eforturile de reconciliere au fost mediate de preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-In.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici