BREAKING | UE cere ELIBERAREA imediată şi necondiţionată a celor doi jurnalişti Reuters

Uniunea Europeană cere eliberarea imediată şi necondiţionată a celor doi jurnalişti Reuters condamnaţi luni la şapte ani de închisoare de către un tribunal din Myanmar pentru încălcarea unei legi a secretui de stat, relatează Reuters.

3400 afișări
Imaginea articolului BREAKING | UE cere ELIBERAREA imediată şi necondiţionată a celor doi jurnalişti Reuters

BREAKING | UE cere ELIBERAREA imediată şi necondiţionată a celor doi jurnalişti Reuters

Un judecător din Myanmar i-a găsit pe Wa Lone, în vârstă de 32 de ani, şi pe Kyaw Soe Oo, 28 de ani, vinovaţi de încălcarea unei legi cu privire la secretele de stat şi au fost condamnaţi la şapte ani de închisoare.

Serviciul de politică externă al UE a transmis că sentinţa "subminează libertatea presei, dreptul publicului la informaţie şi dezvoltarea statului de drept în Myanmar".

"Trebuie să fie revizuite sentinţele de închisoare ale lui Wa Lone şi ale lui Kyaw Soe Oo, iar cei doi jurnalişti să fie eliberaţi imediat şi necondiţionat", a anunţat serviciul.

Verdictul vine pe fondul presiunii crescânde asupra guvernului laureatului Nobel Aung San Suu Kyi în legătură cu o represiune a securităţii declanşată de atacurile insurgenţilor musulmani Rohingya asupra forţelor de securitate în august 2017.

Mai mult de 700.000 de musulmani Rohingya, apatrizi, au fugit de-a lungul graniţei cu Myanmar cu Bangladesh, potrivit agenţiilor ONU.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici